Ce poți face atunci când rămâi cu mașina în pană?

Categorie principala

Ce poți face atunci când rămâi cu mașina în pană?

De obicei, se întâmplă într-unul dintre cele două scenarii: fie observi că anvelopa se lasă cât mai mult înspre pământ dimineața înainte să pleci la serviciu, fie conduci și deodată auzi sunetul inconfundabil al unei anvelope fără aer. Ce ar trebui să faci atunci când rămâi cu mașina în pană? Până la urmă, nu poți conduce cu o pană de cauciuc.

În acest caz, măsurile pe care le vei adopta vor fi esențiale pentru a-ți asigura siguranța în trafic. Iată câteva lucruri pe care le poți face

Pana de cauciuc și reparații auto

Utilizarea unui kit de reparații auto

Dacă ești începător și nu ai folosit niciodată un kit de reparații auto pentru schimbarea cauciucului, îți prezentăm mai jos 4 pași simpli:

Pasul 1. Îndepărtează obiectul care a provocat pana

După ce ai parcat cu atenție mașina pe marginea drumului, folosește kitul pentru îndepărtarea anvelopei. Apoi, utilizează perechea de clești prezentă pentru a îndepărta obiectul ascuțit care a provocat pana.

Pasul 2. Curăță orificiul unde a fost obiectul

Utilizează alezorul pentru a curăța zona perforată. Poți pune niște lubrifiant pe capătul alezorului pentru a lucra mai ușor.

Pasul 3. Introdu cablul de reparare

În continuare, ar trebui să introduci cablul de reparare în interiorul instrumentului cu ac. Apoi introdu cele două până la jumătatea anvelopei, astfel încât cele două capete să rămână în afară.

Trage instrumentul cu ac, iar cablul de reparare ar trebui să rămână în anvelopă. Îndepărtează orice exces de material rămas.

Pasul 4. Reinstalează anvelopa

Tot ce-ți mai rămâne de făcut este să umfli anvelopa și să o reatașezi mașinii.

Citește și: Ce sunt cauciucurile reșapate și ce trebuie să știi despre acestea.

Echipamentul de siguranță auto și asigurarea vehiculului

 

Echipament de siguranță auto

Deși kitul de reparații auto va ajuta majoritatea oamenilor să abordeze o pană de cauciuc în condiții normale, există unele echipamente de siguranță pe care toți șoferii ar trebui să le transporte:

  1. Triunghiuri de avertizare

Primul lucru care te va ajuta să-ți îmbunătățești vizibilitatea este să pornești semnalizatoarele de urgență. Mai mult, ar trebui să plasezi triunghiuri reflectorizante lângă vehicul pentru a direcționa traficul din sens opus departe de mașina ta.

  1. Veste de siguranță

Majoritatea oamenilor care se gândesc la o vestă de siguranță, atribuie acest echipament lucrătorilor în construcții. Cu toate acestea, și conducătorii auto ar trebui să aibă o astfel de vestă în portbagaj pentru a-și asigura și mai mult vizibilitatea traficului din sens opus.

Asigurarea vehiculului

O poliță standard de asigurare auto nu va acoperi o pană de cauciuc în majoritatea situațiilor.

Asigurarea auto va acoperi daunele cauzate de pană doar dacă beneficiezi de asistență rutieră.

Cu toate acestea, există câteva situații în care asigurarea auto te poate ajuta în aspectele legate de anvelope:

  • Cineva ți-a furat cauciucurile de la mașină;
  • Cineva ți-a vandalizat sau tăiat anvelopa/anvelopele.

Asigurarea auto acoperă aceste daune doar în situațiile în care ai acoperire completă, care include răspundere socială și coliziune.

Chei și cabluri de tractare

În situații problematice, cum ar fi o pană de cauciuc care nu poate fi reparată pe moment, cheile și cablurile de tractare a mașinii sunt extrem de utile. Aceste cabluri de remorcare auto sunt majoritatea fabricate din nailon de înaltă calitate, fier, oțel și material aliat care asigură o rezistență ridicată, durabilitate, rezistență la tracțiune, la uzură și performanță fiabilă.

Este întotdeauna bine să ai chei și cabluri de tractare auto în situațiile în care ai nevoie de ajutor suplimentar.

Verificarea mașinii înainte de plecare

Înainte să pleci la drum lung, ar trebui să verifici toate componentele mașinii și să te asiguri că vei fi în siguranță. Același principiu se aplică și dacă pleci în fiecare dimineață la serviciu cu mașina.

În ceea ce privește evitarea problemelor la nivelul anvelopelor, iată câteva metode de precauție pe care le poți aplica înainte de plecare:

  • Verifică presiunea în anvelope;
  • Rotește anvelopele. Rotirea regulată a cauciucurilor ca obicei de verificare înainte de a pleca la drum poate ajuta la evitarea modelelor de uzură neuniformă și la prelungirea duratei de viață a anvelopelor. Reechilibrează anvelopele în caz de nevoie;
  • Evită pericolele rutiere care îți pot afecta anvelopele. Deși uneori este inevitabil, încearcă să mergi pe rute alternative dacă știi că există zone de construcție pe drumul principal sau drumul nu este bine întreținut;
  • Evită supraîncărcarea mașinii.

Apelarea la servicii de asistență rutieră

Apelarea la servicii de asistență rutieră ar trebui să fie prima alegere atunci când ai o pană de cauciuc și nu ai mai schimbat niciodată o anvelopă pe cont propriu. Acești furnizori sunt specializații în astfel de situații, aducând cu ei instrumentele și expertiza necesare pentru a se asigura că treaba este făcută corect, iar tu vei fi în siguranță în trafic.

Adevărul este că există o mulțime de factori în schimbarea sau repararea unei anvelope, iar orice pas greșit poate duce la daune suplimentare. De aceea, este important să lași treaba în mâinile unui profesionist.

În caz de pană sau alte daune auto, apelează la o vulcanizare mobilă și rămâi în siguranță în trafic!

 

 

 

Abonează-te la Newsletter
Introdu-ti adresa de email si devii automat membru al comunitatii Acvila Romania.
Afli primul de cele mai bune oferte din industrie!