Ai nevoie de ajutor?  0754.200.195 /  0743.559.673

Cum se echilibreaza rotile si de ce sa apelezi la o vulcanizare mobila?

Categorie principala

”Totul la un click distanta” a devenit laitmotivul societatii noastre. De la achizitii, transferuri pana la educatie si relatii umane (virtuale!), totul pare ca poate fi bifat din fata unui ecran conectat la internet de mare viteza ! Domeniul auto nu face exceptie, integrandu-se si el in aceasta paradigma a virtualului.

Cum procedam insa, atunci cand trebuie sa schimbam anvelopele/ sa reparam o pana dar nu putem/nu dorim sa apelam la serviciile clasice de vulcanizare?

Apelam la “click-ul distanta” al anvelopelor….vulcanizarea mobila !

Vulcanizarea mobila este varianta pe roti a unei vulcanizari clasice si reprezinta solutia ideala atunci cand avem nevoie de servicii de vulcanizare la domiciliu, la locul de munca sau oriunde am fi. Principalul beneficiu al serviciului de vulcanizare mobila este TIMPUL; timpul pe care il castigam evitand traficul, perioada de asteptare la vulcanizare (inclusiv pana se realizeaza serviciul solicitat), timp pe care il putem valorifica in alte moduri (eficientizarea muncii la birou, relaxare alaturi de cei dragi).  Astfel, indiferent daca esti persoana fizica sau o firma cu o flota de masini, serviciul de vulcanizare mobila este o varianta optima atat pentru schimbul senzonier de anvelope, cat si pentru reparatii anvelope.

Printre serviciile de care puteti beneficia daca solicitati vulcanizarea mobila se numara: montare/demontare cauciucuri de pe janta; montare/demontare roti pe masina; echilibrare roti; schimb valve; reparatii anvelope (petic sau snur); presiune cu aer.

Montare/demontare cauciucuri si roti

Daca doriti sa faceti schimbul sezonier de anvelope sau sa inlocuiti unul dintre cauciucuri fara sa va deplasati la o vulcanizare, service-ul mobil este raspunsul pe care il cautati. Dotata cu echipament in concordanta cu standardele din domeniu, vulcanizarea mobila asigura servicii de montare/demontare anvelope si roti. Utilizand cheia dinamometrica, prezoanele vor fi stranse in parametri specificati de producator. Este recomandabil montarea aceluiasi profil pe toate rotile pentru a obtine cele mai bune performante atat ale anvelopelor, cat si ale masinii.

 

Echilibrare roti

Recomandarea generala este ca rotile sa fie echilibrate o data pe an sau la cel mult 15000 de km parcursi. Echilibrarea rotilor este necesara atat pentru singuranta la rulare, cat si pentru a beneficia de un randament crescut al anvelopelor si vehiculului. O roata neechilibrata poate provoca vibratii in volan ( rotile din fata) sau in scaun (rotile din spate), cauzand disconfort la rulare. Totodata, neechilibrarea rotilor produce efecte negative asupra performantelor si proprietatilor masinii si anvelopelor precum: uzura neuniforma permanenta a caucicurilor, degradarea accelerata a amortizoarelor si componentelor de directie, lipsa confortului la rularea cu anumite viteze, reduce eficienta de carburant. Echilibrarea rotilor asigura distributia in mod egal a greutatii in jurul rotii si rotirea uniforma a anvelopei.

Reparatii anvelope

Unul din principalele avantaje ale vulcanizarii mobile este acela ca poate veni oriunde ai nevoie. In masura in care anvelopa poate fi reparata, acest lucru se va realiza la fata locului. Reparatia se poate face cu petic sau snur. Daca anvelopa nu mai poate fi reparata, aceasta va fi inlocuita.

Vulcanizarea mobila este solutia optima daca ai nevoie de flexibilitate (se poate deplasa la locatia indicata de tine), daca vrei sa economisesti timp si efort. 

Abonează-te la Newsletter
Introdu-ti adresa de email si devii automat membru al comunitatii Acvila Romania.
Afli primul de cele mai bune oferte din industrie!