Ai nevoie de ajutor?  0754.200.195 /  0743.559.673

De ce ai nevoie pentru o plimbare cu ATV-ul in siguranta?

Categorie principala

De ce ai nevoie pentru o plimbare cu ATV-ul in siguranta?

Amatorii de senzatii tari iubesc plimbarile cu ATV-ul atat iarna, cat si vara, iar ca destinatie aleg atat crestele muntilor si terenurile denivelate, cat si plimbarile pe plaja, in timpul verii. Nimic nu poate fi mai frumos decat sa ajungi pe un traseu potrivit pentru plimbarile cu ATV-ul, chiar in mijlocul muntilor, iarna sau vara, explorand astfel carari neincercate si urmarind natura in toata splendoarea ei.

Cu ajutorul unui ATV simti intreaga natura, vezi ce inseamna libertatea si mai ales poti ajunge in locuri pe care nu le poti cutreiera cu piciorul atat de usor. Ajungi in locuri departate de privirile celorlalti turisti veniti la munte pentru recreere, parcurgi drumuri forestiere, greu de urcat si te bucuri de tot ceea ce remarci, dorind parca sa afli mult mai multe despre locurile frumoase pe care le vizitezi. O distractie cu ATV-ul nu este niciodata scurta intrucat te bucuri de cele mai frumoase senzatii, descoperi cele mai frumoase locuri, asa ca impatimitii acestor sporturi revin mereu in creierii muntilor, dornici de aventura.

Si pentru ca nimic sa nu te ia pe nepregatite, vei avea nevoie de un ATV 4x4, cu putere mare, ce beneficiaza de o buna manevrabilitate. Orice escapada cu ATV-ul nu trebuie sa fie lasata la voia intamplarii, astfel ca ori de cate ori te decizi sa te bucuri de o astfel de experienta va trebui sa tii cont de cateva lucruri importante si mai ales sa verifici daca ATV-ul functioneaza bine si nu sunt probleme.

 

Planifica atent plimbarea cu ATV-ul

Este indicat ca mai inainte de a porni la drum sa stii ce traseu urmeaza sa vizitezi. Daca drumul este denivelat, abrupt, mai mult ca sigur acesta trebuie sa fie corect echipat, nefiind astfel probleme pe traseu. Ca atare, ar fi indicat sa alegi cauciucuri atv off road, care sa se preteze unor drumuri de acest gen si mai ales sa te poata scoate din incurcatura.

ATV-ul, asa dupa cum chiar denumirea o spune se poate potrivi pentru orice tip de drum, putand fi parcurse atat terenuri cu zapada, noroi, zone mlastinoase sau te poti deplasa pe un teren accidentat. De aceea, el poate fi manevrat usor, in orice conditii. Daca vei alege sa folosesti ATV-ul pur si simplu pentru plimbare, atunci lucrurile sunt usor mai simple, neavand nevoie de o echipare foarte speciala, insa atunci cand alegi sa participi la curse este nevoie ca totul sa fie atent pregatit asa incat sa nu existe probleme.

 

Alege cauciucurile potrivite

Tinand cont ca ATV-ul este chiar all terrain vehicle, acesta are nevoie de cauciucuri ce beneficiaza de o presiune mica. In plus, alegerea anvelopelor trebuie sa se faca tinand cont de zona unde urmeaza sa mergeti. De exemplu, daca veti opta pentru parcurgerea unei zone mlastinioase trebuie sa stiti ca anvelopele trebuie sa aiba un profil mai accentuat, oferindu-le o mai buna aderenta, reusind astfel sa iasa din zona respectiva. De asemenea, pentru curse este nevoie de alegerea unor anvelope off road. In cazul in care parcurgerea unui traseu mlastinos nu se repeta prea des atunci ar fi bine sa luati in calcul alegerea unui tip de anvelope care sa se potriveasca oricarui tip de teren.

In plus, este indicat sa tineti cont de dimensiunea rotilor si sa alegeti modelul de care aveti nevoie, special creat pentru ATV-ul pe care il detineti.

 

Verifica ATV-ul mai inainte de plecare

Tinand cont de traseul greu pe care il veti parcurge ar fi bine ca ATV-ul sa fie atent verificat mai inainte de a porni la drum. De aceea, ar trebui sa te adresezi unor specialisti pentru o verificare atenta la un interval de timp scurt si mai ales atunci cand participi des la curse grele.

 

Abonează-te la Newsletter
Introdu-ti adresa de email si devii automat membru al comunitatii Acvila Romania.
Afli primul de cele mai bune oferte din industrie!