Ai nevoie de ajutor?  0754.200.195 /  0743.559.673

Importanta presiunii din anvelope

Categorie principala

Importanta presiunii din anvelope

Anvelopele sunt importante o data pentru siguranta si confortul pasagerilor, dar un set de anvelope de calitate are si alte beneficii. Indiferent daca sunt noi sau resapate, asigura-te ca mentii un nivel optim al presiunii din pneuri. 


De ce este importanta presiunea din pneuri?


Mentinerea presiunii in anevelope este importanta din mai multe motive. In scopul de a realiza manevrarea facila a masinii, de la condusul prin traficul aglomerat de zi cu zi, pana la manevrele pe drumuri accidentate, presiunea din anvelope trebuie sa atinga un nivel corespunzator. Un pneu care nu este destul de umflat se uzeaza mai repede, deteriorand banda de rulare si ingreuneaza  manevrarea volanului. Asta se intampla pentru ca rezistenta la rulare creste si prin urmare rotile au nevoie de mai multa putere pentru a pune in miscare vehicululul. Ingreunarea acestui proces inseamna si un cosnum mai mare de combustibil, ceea ce duce la costuri mai mari pentru sofer. Conform studiilor, un set de anvelope bune montate masinii ar reduce consumul de carburant cu pana la 4%.

Pe de alta parte, pneurile mult prea umflate nu manifesta efecte asupra consumului, insa ingreuneaza si ele manevrarea automobilului, din cauza faptului ca o suprafata mai mica de cauciuc intra in contact cu drumul. 


Cum se verifica presiunea din anvelope


Asa cum am mentionat anterior, anvelopele de calitate inseamna economie de combustibil si o mai bune manevrabilitate a masinii. Deoarece cea mai frecventa cauza de deteriorare a acestora este conducerea pe pneuri care nu sunt umflate suficient, se recomanda ca verificarea presiunii din roti sa se faca lunar. Pentru aceasta este nevoie de un manometru care sa masoare presiunea aerului, instrument care se gaseste la orice magazin de piese si accesorii auto sau chiar si in benzinarii si in raioanele dedicate ale supermarketurilor  si care nu este costisitor. In primul rand, consulta manualul de utilizare pentru a te familiariza cu acest instrument dar mai ales pentru a vedea care sunt indicatiile prodcatorilor in ceea ce priveste presiunea pentru fiecare tip de masina. Aceasta listare include o presiune “fierbinte” si o presiune “la rece” pentru cazul in care masina tocmai ce a rulat, ori, asa cum este in a doua situatie, masurarea se face dupa un timp in care masina a fost oprita. Pot exista chiar si recomandari pentru numarul de pasageri, sau pentru situatia in care vehiculul este utilizat pentru remorcare. Retine: numarul inscris pe partea laterala al anvelopei reprezinta presiunea maxima a anvelopei, nu nivelul adecvat pentru tipul de masina. 
In urma  masuratorilor, egalizeaza nivelul de presiune al rotilor. 

Acvila Romania comercializeaza anvelope noi si reconditionate, pentru orice buget!

Abonează-te la Newsletter
Introdu-ti adresa de email si devii automat membru al comunitatii Acvila Romania.
Afli primul de cele mai bune oferte din industrie!