Ai nevoie de ajutor?  0754.200.195 /  0743.559.673

Ce dimensiuni de anvelope se potrivesc la Skoda Octavia?

Categorie principala


2020 anii pandemici ... zboruri anulate, trenuri intarziate si numeroase restrictii de circulatie. Vrei sa eviti situatiile acestea? Skoda Octavia asteapta in parcare sa te duca oriunde vrei dar ai anvelopele potrivite? Acvila Romania iti intinde o mana de ajutor. 

Sa pornim!

dimensiunea corecta a anvelopelor pentru Skoda Octavia

Alegeti dimensiunea corecta a anvelopelor pentru Skoda Octavia!

Din fabricație, fiecare automobil are omologată o anumită dimensiune care reflectă specificațiile producătorului si care vine pe prima echipare a vehiculului (anvelope OE – Original Equipment). Aceasta dimensiune se regaseste atat pe portiera masinii, cat si in cartea ei de identitate.  In functie de modelul masinii, anul de fabricatie si tipul de motorizare dimensiunea cauciucurilor pentru Skoda Octavia poate diferi. In general, anvelopele de prima echipare au dimensiunea 205/55R16 . Totodata, la Skoda Octavia pot fi montate si alte dimensiuni de anvelope precum: 

195/65R15           

215/45R17      

225/40R18                

225/35R19

205/60R15           

225/45R17

205/50R17

 

Odata identificata dimensiunea corecta a anvelopelor trebuie sa tineti cont si de alti factori pentru a putea achizitiona cauciucurile potrivite nevoilor proprii. 

Asadar, in functie de anotimp si de drumurile pe care circulati puteti opta pentru anvelope de iarna, vara sau all season. Daca conduceti, cu precadere, in orase cu ierni blande si precipitatii putine o varianta optima o reprezinta anvelopele all season.

Acestea combina caracteristicile cauciucurilor de iarna si de vara in scopul obtinerii unui bun randament in orice conditii meteo. Daca, dimpotriva, circulati in zone muntoase, cu precipitatii abundente si ierni grele atunci este recomandat sa achizitionati un set de cauciucuri de iarna pentru Skoda Octavia si un alt set de vara pentru perioada calda. Anvelopele de iarna sunt mai moi si au adancimea profilului mai mare pentru a obtine performante bune pe suprafete acoperite cu zapada si polei; in timp ce anvelopele de vara au o structura mai rigida pentru a rezista la temperaturi ridicate. 

Fiind unicul punct de contact al vehiculului cu solul, anvelopele influenteaza in mod direct calitatea si performantele masinii dumneavoastra.

Pentru maximizarea sigurantei si confortului la rulare alegeti profilul adecvat tipului de drum pe care circulati (profile off-road/on-road), precum si stilului de sofat. Astfel, daca aveti un stil de sofat mai “sportiv” este indicat sa va alegeti anvelopele din aceasta categorie, pneuri care ofera o mai buna manevrabilitate in viraje. Pe de alta parte, cei care parcurg distante mari trebuie sa fie atenti la randamentul kilometric al anvelopelor.

Acordati atentie indicilor de viteza si greutate! Indicii sunt marcati pe anvelopa sub forma de litere si numere. Acestia indica valoarea maxima a vitezei, respectiv greutatii, la care poate functiona in conditi de siguranta anvelopa. Este recomandat ca setul de cauciucuri pentru Skoda Octavia montate pe aceeasi axa sa aiba acelasi indice de viteza. Anvelopele proiectate pentru viteze mari sunt fabricate dintr-un compus din cauciuc mai rigid. Diferența de rigiditate a anvelopelor poate duce la reducerea manevrabilității vehiculului. 

Alegeti raportul calitate-pret cel mai potrivit pentru bugetul si nevoile dumneavoastra!

Ca in cazul oricarei achizitii efectuate, si atunci cand cumparati cauciucuri pentru Skoda Octavia partea financiara reprezinta un criteriu important de selectie. Puteti opta pentru anvelope din gama premium (Michelin, Continental, Goodyear, Dunlop, Bridgestone, Pirelli), medii (Firestone, Hankook, BF Goodrich, Vredestein, Falken, Kumho), sau de buget (Petlas, Debica, Kormoran, Laufenn). 

O optiune buna din perspectiva raportului calitate-pret o reprezinta marcile de buget ale producatorilor premium. Astfel, la un pret mai avantajos si beneficiind de aceleasi  standarde de calitate inalta de productie puteti alege cauciucuri pentru Skoda Octavia de la marci  accesibile apartinand marilor producatori de anvelope: Continental (Barum, Viking, Semperit); Goodyear (Debica, Diplomat, Sava, Fulda); Michelin (Tigar, Taurus, Kormoran, BF Goodrich); Bridgestone ( Firestone, Dayton). De asemenea, va puteti orienta spre un model de anvelopa pentru Skoda Octavia mai vechi  decat unul nou lansat. 

Verificati eticheta standardizata UE pentru anvelope! 

Informatiile cuprinse in noua eticheta energetica (obligatorie pentru toate anvelopele fabricate dupa 1 mai 2021) va vor ajuta sa alegeti in cunostinta de cauza cea mai buna varianta de cauciucuri pentru Skoda Octavia. Eticheta energetica contine informatii privind patru atribute de performanta ale pneului: eficienta consumului de combustibil, aderenta pe suprafete umede, valoarea zgomotului exterior la rulare si eficienta pe timp de iarna (aderenta pe suprafete acoperite cu zapada si gheata).

Conditiile in care sunt utilizate anvelopele influenteaza in mod direct calitatea si performantele acestora, precum si pe cele ale masinii; din acest considerent trebuie acordata o atentie deosebita intretinerii cauciucurilor. 

Verificati periodic presiunea anvelopelor pentru Skoda Octavia!

Puteti afla presiunea recomandata pentru anvelopele de la Skoda Octavia din cartea masinii, de pe portiera din fata sau de pe capacul rezervorului. Mentinerea unei presiuni adecvate in anvelope contribuie la optimizarea consumului si a performantelor cauciucurilor si masinii. Rularea cu o presiune mai mica in anvelope decat cea recomandata poate produce fenomenul de supraincalzire a cauciucului, acesta se uzeaza mai repede iar consumul de carburant creste. Totodata, componentele interne ale anvelopei pot fi avariate, iar riscul acvaplanarii este mai mare. Pe de alta parte, daca presiunea din anvelopele pentru Skoda Octavia este prea mare, aderenta  va fi diminuata, distanta de franare va creste considerabil, iar la un impact mai puternic (gropi) exista riscul de explozie.

Verificati periodic starea anvelopei si gradul ei de uzura!

Durata de viata a anvelopelor este conditionata atat de anul de fabricatie (este inscris pe cauciucuri), cat si de conditiile in care a fost exploatata, intretinuta si depozitata. Producatorii de anvelope recomanda ca depozitarea sa se faca in spatii  bine aerisite, uscate, ferite de lumina solara, cu temperaturi constante si moderate. De asemenea, cauciucurile trebuie stocate la distanta fata de surse de caldura, obiecte ascutite ori substante chimice.

Odata alese anvelopele potrivite pentru Skoda Octavia, nu va ramane decat sa va relaxati si sa va bucurati de calatoriile dumneavoastra! Pentru informatii suplimentare si asistenta de specialitate nu ezitati sa ne contactati! Drum bun si fara incidente!

 

Abonează-te la Newsletter
Introdu-ti adresa de email si devii automat membru al comunitatii Acvila Romania.
Afli primul de cele mai bune oferte din industrie!