Ai nevoie de ajutor?  0754.200.195 /  0743.559.673

Cum sa alegi anvelopele potrivite pentru masina ta

Categorie principala

Cum sa alegi anvelopele potrivite pentru masina ta 

Anvelopele de calitate imbunatatesc performanta masinii si ofera siguranta necesara pe parcursul calatoriilor. De obicei, calitatea creste o data cu pretul, dar acest lucru nu este intotdeauna valabil. Cand cauti un set nou de anvelope pentru masina, ai in vedere doua aspecte importante:


Cumpara anvelope noi, nu second-hand


Anvelopele sunt accesorii indispensabile masinii, asa ca merita o investitie mai mare, mai ales daca iei in considerare si faptul ca sunt folosite pentru perioade foarte indelungate de timp. De aceea, recomandarea specialistilor este ca masina sa mearga cu anvelope noi. Luand in considerare avantajele pe care acestea le ofera, nici nu este de mirare ca sunt preferate de catre pasionatii de masini, in locul celor second-hand.

Lasand de-o parte faptul ca niste cauciucuri bune asigura confortul pasagerilor, amortizand socul la trecerea peste suprafetele denivelate, ele prezinta beneficii si din punct de vedere al costurilor de intretinere ale masinii. Cum se intampla acest lucru? Calitatea anvelopelor influenteaza consumul de combustibil, asa ca alegerea unor anvelope second-hand poate fi o optiune buna pentru moment, insa nu si pe termen lung. 

Este important sa stii cum anume influenteaza clasele de eficienta ale anvelopelor consumul de carburant. Conform normelor europene, acestea sunt clasificate in clase de la A la G, eficienta lor fiind maxima in cazul celor care fac parte din clasa A, si scazand treptat pana la G. Cu cat clasa anvelopelor se apropie de A, cu atat consumul masinii scade. 
De altfel, un set de anvelope care a fost folosit 6-7 ani nu mai are aceleasi caracteristici pe care le avea atunci cand au fost noi, iar acest lucru inseamna ca prezinta un pericol pentru siguranta pasagerilor. 


Alege-le conform sezonului si tipului de autovehicul

Primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand te decizi sa cumperi un set de anvelope este sa stii pentru ce anotimp le vei folosi. Vrei cauciucuri de iarna, de vara, sau poate all seasons? Principalele diferente dintre aceste trei tipuri constau in tipul materialului folosit. De exemplu, in cazul celor de iarna cauciucul este mult mai moale, avand o toleranta mai mare la temperaturi scazute si fiind mult mai aderente. Cele de vara sunt mai tari, iar cele all seansons sunt folosite de regula pentru masinile noi si pot fi folosite atat iarna cat si vara, dupa cum sugereaza si denumirea.

 
De asemenea, tine cont de tipul de masina pentru care urmeaza sa fie folosite anvelopele. Pe Acvila Romania poti gasi atat anvelope pentru autoturisme, camioane, ATV, Off-Road si agroindustriale, dar si jante de diverse tipuri si dimensiuni. 

 

Abonează-te la Newsletter
Introdu-ti adresa de email si devii automat membru al comunitatii Acvila Romania.
Afli primul de cele mai bune oferte din industrie!