Ai nevoie de ajutor?  0754.200.195 /  0743.559.673

Cum te asiguri ca alegi anvelope de camion de calitate?

Categorie principala

Cum te asiguri ca alegi anvelope de camion de calitate?

Cei ce detin un camion il folosesc in scop comercial, astfel ca trebuie ca acesta sa parcurga distante cat mai mari, dar mai ales cu ajutorul lui trebuie sa fie transportate tone de marfa, de diferite categorii. Ca atare, distantele mari de rulare pe care le parcurge un camion determina alegerea unor anvelope de cea mai buna calitate. Mai inainte de a face alegerea trebuie sa se tina cont de traseul pe care urmeaza sa mearga un camion, daca va parcurge numai trasee pe autostrada, in zone reci sau calde sau daca va merge pe drumuri cu denivelari. Toate aceste lucruri reprezinta informatii pretioase pentru a ajunge la timp si mai ales in siguranta la destinatie.

Anvelopele unui camion sunt inlocuite destul de des tinand cont de numarul de kilometri pe care il parcurge in fiecare luna. De aceea, este indicat sa alegeti produse de cea mai buna calitate, de la producatori cunoscuti, sa acordati multa atentie materialelor din care sunt fabricate si mai ales sa tineti cont de sfaturile consultantilor de specialitate. In functie de greutatea pe care urmeaza sa o transporte in fiecare zi este indicat sa alegeti acele anvelope de camion cu un design si o structura cat mai sigura.

 

Optati pentru un distribuitor sigur

Piata distribuitorilor de anvelope este destul de mare, asa ca mai mult ca sigur vei avea de unde sa alegi si astfel sa faci optiunea cea mai buna. Cu toate acestea este bine sa alegi un distribuitor de anvelope sigur, care sa poata sa iti livreze anvelopele originale. Magazinele online de nisa pot fi o buna optiune, scutind timp pretios pentru a cumpara aceste produse. Avantajul cumparaturilor online este acela de a primi comanda direct acasa, livrarea produsului fiind destul de rapida si avantajoasa. La doar un click distanta poti alege cele mai bune anvelope, potrivite pentru camion si pentru parcurgerea unor distante lungi.

 

Urmariti cu atentie caracteristicile anvelopelor de camion

Este indicat sa tineti cont de caracteristicile anvelopelor pe care urmeaza sa le cumparati. Ca atare, alegeti cu atentie tipul anvelopelor, tinand cont de indicele de sarcina, de viteza, tipul de tractiune, dar si de diametrul acestora, indicele de randament pe carosabil umed, indicele de poluare fonica si nu in ultimul rand de dimensiunile anvelopelor. In plus, este bine sa alegeti intotdeauna anvelope noi si sa nu optati pentru cele second hand, resapate sau uzate, chiar daca pretul acestora este mult mai redus. Alegerea unor anvelope noi se afla in stransa legatura cu amortizarea cheltuielilor in timp, dar si cu siguranta in timpul calatoriei. In plus, aveti in vedere care este traseul pe care urmeaza sa mearga camionul respectiv, astfel ca pentru distante lungi parcurse pentru autostrada este bine sa urmaresti acele anvelope ce pot fi rulate la o viteza mai mare. Daca mergeti pe drumuri accidentate, este indicat sa alegeti anvelope de camion off road.

 

Aveti in vedere alegerea unor anvelope tinand cont de consumul de carburant

Consumul de combustibil se afla in stransa legatura atat cu piesele componente ale camionului, astfel ca si anvelopele pot juca un rol important. De aceea, est bine sa alegeti acele cauciucuri care sa va ofere cel mai bun raport in acest sens, putand astfel economisi chiar si 20% din combustibil. Anvelopele uzate, dar si o incarcatura prea mare ar putea determina un consum mai mare.

 

Tineti cont de specificatiile producatorilor

Este bine sa aveti in vedere specificatiile tehnice ale producatorilor. Ca atare, mai inainte de a cumpara anvelopele pentru camion este indicat sa urmariti cu atentie care este greutatea maxima admisa pentru camionul respectiv, profilul cauciucurilor, dar si care este eficienta off-road. Toate aceste lucruri determina manevrabilitatea camionului, dar si siguranta in timpul rularii, indiferent de distanta. Pirelli, Agate sau Goodride sunt anvelope de camion bune si foarte rezistente. Acvila Romania dispune de o gama vasta de anvelope, atat ieftine, cat si de la branduri premium, la preturi competitive.

 

Abonează-te la Newsletter
Introdu-ti adresa de email si devii automat membru al comunitatii Acvila Romania.
Afli primul de cele mai bune oferte din industrie!